Symposium Spasticiteit na CVA (2017)

Symposium Spasticiteit na CVA

Op donderdag 21 december 2017 organiseerde Rotterdam Stroke Service in samenwerking met Rijndam Revalidatie het symposium ‘Spasticiteit na CVA’. 
De Rotterdam Stroke Service organiseert verschillende bijeenkomsten in regio Rotterdam om professionals met elkaar in verbinding te brengen. Alleen gezamenlijk kan de behandeling en zorg rondom CVA verbeterd worden. Het symposium gisteravond bij Rijndam Revalidatie is daar een voorbeeld van. 
Het symposium had een mooi programma, met sprekers met grote expertise in spasticiteit. Daarnaast waren verschillende partijen uit de sector aanwezig die informatie gaven over de behandeling van spasticiteit na CVA. 
Markus Wijffels, revalidatiearts en medisch manager bij Rijndam Revalidatie was eerste en afsluitende spreker. Markus Wijffels werkt mee aan verschillende publicaties over variërende diagnosegroepen en onderwerpen. Hij sprak over de medische behandeling bij spasticiteit na CVA en over de nieuwe richtlijn die dit jaar is uitgekomen.
De tweede spreker was Michiel Zuidam, plastisch chirurg bij Erasmus MC. Hij vertelde over verschillende operatieve technieken die hij gebruikt bij spasticiteit van de hand, geïllustreerd met verschillende afbeeldingen. 
Marc Evers werkt als fysiotherapeut bij Rijndam Revalidatie en sprak na Michiel. Marc vertelde over fysiotherapeutische behandeling bij spasticiteit en illustreerde zijn presentatie met filmpjes.                                                             
Natasja Geleijnse en Alies Kraaijvanger gaven vervolgens een presentatie over gespecialiseerde verpleegkundige zorg bij spasticiteit. Zij werken beiden bij Care 4 home care als verpleegkundig specialist. Als ambulante, gecertificeerde kliniek voor medische specialistische behandeling op locatie, zijn ze volledig ingericht en gespecialiseerd om die zorg thuis bij de patiënt te leveren in nauwe samenwerking en overleg met betreffende behandelend specialist en ziekenhuis. 
Het symposium werd bezocht door een bescheiden aantal deelnemers. Dit zorgde echter voor een ontspannen sfeer en bood veel ruimte voor interactie. Vanuit de deelnemers kwamen veel positieve reacties over de presentaties van de sprekers, waardoor de mogelijkheden worden bekeken om het symposium nogmaals te organiseren voor de groep die er helaas niet bij kon zijn. Wie weet tot dan!


Presentaties
Fysiotherapeutische behandeling bij spasticiteit_Evers.pdf
Spasticiteit symposium RSS 21 december 2017_Wijffels.pdf
Surgery in Spasticity Revalidatie 2017_Zuidam.pdf
Symposium spastictiteit na CVA Rijndam_geleijnsen 20171221.pdf

Contact

Dr. Bianca Buijck
Managing Director

Rotterdam Stroke Service 

P/A Nieuwe Binnenweg 33, 3014 GB Rotterdam
E bianca.buijck@rotterdamstrokeservice.nl | Bianca Buijck | LinkedIn |