Nieuws

Nieuws & Congressen

Young Stroke Toolbox

Deze website is er speciaal voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 50) te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of een afwijking van de hersenvaten.

Lees hier over oorzaken, behandelingen, gevolgen, het verder leven met deze gevolgen en wie je hiervoor nodig hebt in je regio.

Interview met Prof. Dr. Diederik Dippel

De man achter de MR.CLEAN studie, het onderzoek naar een behandeling waardoor de kans op herstel van patiënten met een herseninfarct wereldwijd werd verbeterd.

Een portret van neuroloog prof. dr. Diederik Dippel (60). “Meer vriend, dan dokter in witte jas.” Gepubliceerd in het Amazing ErasmusMC blad. Nu te lezen via deze link.

Symposium: Praktijkgericht onderzoek in de zorg voor communicatie; zorgtechnologie en logopedie.

Woensdag 27 november

Zorgtechnologie is niet meer weg te denken in de maatschappij, ook niet bij de logopedist. Wat heeft het werkveld voor behoeften op dit gebied?

Nieuwsbrief World Stroke Day 2019

Activiteiten op dinsdag 29 oktober

 

Familiedag Hersenletsel

zaterdag 26 oktober 2019

Vanuit het Hersenletsel- en Afasiecentrum van De Zellingen nodigen wij u uit voor deze familiedag. Op zaterdag 26 oktober van 09.45 u tot 14.30 u in het Hersenletsel Afasiecentrum Rotterdam e.o. in de Linie 5a 2905 AX Capelle aan den IJssel. Een mooie gelegenheid om samen iets te ondernemen tijdens een interessant programma.

We starten om 10.00 uur. De familiedag wordt begeleid door professionele medewerkers en vrijwilligers. Tussen 14.30— 15.00 is de afsluiting van deze dag met een gezellig hapje en drankje voor wie wil.

Het thema Zelfstandigheid staat vandaag centraal. Na het gemeenschappelijke ochtendprogramma en na de lunch kunt u kiezen uit een van deze workshops:

  1. Aangepast communiceren. Hoe wordt ik weer zelfstandig in het communiceren. We bespreken de gevolgen van NAH voor de communicatie thuis. Jullie krijgen praktische tips en we oefenen o.a. met het schrijfgesprek. Er is ruimte voor het uitwisselen van tips en ervaringen.
  2. Hoe wordt ik weer zelfstandig als cliënt en/of als partner. Hoe draag ik daar positief aan bij als partner/familie. Wij gaan verder door op de opbouw van zelfstandigheid aan de hand van persoonlijke vragen en situaties.
  3. Creatief communiceren. Hoe kan ik als moeder/vader/oma/opa met mijn kind/kleinkind communiceren zonder woorden? Probeer het eens met verf of met een spel. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Jullie kunnen je tot en met maandag 21 oktober 2019 aanmelden voor deze dag door bijgesloten formulier (download link) in te vullen en op te sturen naar hersenletsel@zellingen.nl. Vergeet niet de voorkeur voor een groep te vermelden, of geef aan wat jullie wens of verwachting van deze dag is.

De kosten voor de dag bedragen voor:

  •  Leden Hersenletsel.nl en hun aanhang, per gezin € 7,50
  • Niet-leden en hun aanhang, per gezin €15,00

Dit bedrag is inclusief koffie/thee en lunch. Het (totaal)bedrag kunt u contant betalen in het Afasiecentrum of overmaken op IBAN: NL37ABNAO5O7.031 9.89 t.n.v. Stg. Afasiecentrum Rotterdam te Capelle aan den IJssel, onder vermelding van 'NAH/afasie Familiedag oktober 2019’. Neem iedereen mee naar deze bijzondere dag!

Graag tot ziens in Capelle aan den IJssel!

Met vriendelijke groet,
Het team van het Afasiecentrum, het Praatatelier en de vrijwilligers van Hersenletsel.nl.

Wij zijn op de dag zelf bereikbaar op het nummer 010-442 53 61

Programma avondsymposium 'World Stroke Day 2019' bekend.

Beste,

Op dinsdag 29 oktober 2019 is het World Stroke Day en net als vorig jaar organiseert het Erasmus MC een interessant en vernieuwend avondsymposium. Iedereen die binnen de RSS werkzaam is is van harte uitgenodigd.


Agenda

Datum:          Dinsdag 29 oktober
Locatie:         Erasmus MC, ruimte Ns-502k
Tijd:               16.30-19.30 uur
Deelnemers: Alle medewerkers binnen de RSS-keten


Programma


Aanmelden kan via het sturen van een e-mail naar deze link. Aan het einde van het symposium ontvangt u een certificaat van deelname. U bent hartelijk uitgenodigd voor deelname aan het programma.

Uitnodiging: Hersenletsel weekend 2019 - Zuid-Holland

Richting bepalen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het kan ieder moment op iedere leeftijd! Hoe lukt het om je eigen koers te behouden?

Het weekend wordt georganiseerd door de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl ZuidHolland. We willen lotgenoten, al dan niet met partner, samenbrengen om in een ontspannen omgeving, over ervaringen, beperkingen, mogelijkheden, kansen, gezin of werk te praten. Kortom hoe beïnvloedt hersenletsel jouw leven. Ben je tussen 22 en 66 jaar, heb je NAH of ben je partner van iemand met NAH, dan is dit weekend voor jou bedoeld.

Naast het inspirerende inhoudelijk programma, krijg je een overnachting bij Van der Valk, twee keer een heerlijke lunch, een ontbijt en een diner.
We streven er naar het weekend prikkel-arm te laten verlopen. Zo hebben we een aparte ruimte voor het diner en een vergaderzaal voor het inhoudelijk programma. Er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, lotgenoten te ontmoeten en te ontspannen. In verband met de organisatie is het fijn dat je je tijdig aanmeldt. Een aanmeldformulier is aan te vragen via zuidholland@hersenletsel.nl

In verband met de organisatie is het fijn dat je je tijdig aanmeldt. Als je het aanmeldformulier ingevuld terugmailt naar zuidholland@hersenletsel.nl ontvang je meer informatie en een factuur. Gelieve voor 5 oktober 2019 aan te melden via bovenstaand emailadres. De gegevens worden door het secretariaat Zuid Holland bewaard tot eind oktober 2019 ten behoeve van de organisatie van het weekend.

We hebben 20 kamers gereserveerd in het Van der Valk hotel. Eén van deze kamers is geschikt voor mindervaliden. Wie deelneemt aan het weekend, is zelfredzaam voor wat betreft zijn persoonlijke verzorging. We starten zaterdag 12 oktober om half elf uur en gaan zondag 13 oktober omstreeks vier uur weer terug naar huis met een heel tevreden gevoel.

Wat kost het weekend:

Mensen die lid zijn van Hersenletsel.nl betalen
- € 115,- per persoon als je met zijn tweeën een hotelkamer deelt
- € 155,- per persoon als je één persoonskamer wilt
- € 98,- per persoon als je niet overnacht.
Wie geen lid is, betaalt € 255,- Wij hopen op jouw deelname aan het weekend Hersenletsel Zuid Holland.

Met vriendelijke groet,
Stichting Hersenletsel.nl regio Zuid-Holland.

World Stroke Day 2019 Avondsymposium

Afdeling Neurologie van het Erasmus MC organiseert een avondsymposium.

World Stroke Day 2019

(Voor)aankondiging avondsymposium

  • Datum: Dinsdag 29 oktober 2019
  • Locatie: Erasmus MC, neurologie
  • Tijd: 16:30-19:30
  • Deelnemers: alle medewerkers binnen de RSS keten

U bent hartelijk uitgenodigd voor deelname aan dit vernieuwende en informatieve avondsymposium waar in de zorg rondom de stroke patiënt centraal staat. Het definitieve programma van dit avondsymposium volgt.

Aanmelden kan via het sturen van een mail naar w.vaneesteren@erasmusmc.nl

Aan het einde van het symposium ontvangt u een certificaat van deelneming. Hopelijk tot dan!

Opendag 'Stichting de Breinpuzzel'

Zaterdag 25 Mei van 11:00-15:00.

Stichting de Breinpuzzel biedt dagbesteding, logeerhuis en prikkelarm sporten aan volwassen mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Symposium "Naasten in Beeld"

Hersenletsel centrum organiseert een symposium voor mantelzorgers.

      "NAASTEN IN BEELD"

Vrijdag 16 november 2018

18.30 – 22.00 uur

Locatie: Kade 40 , Vlaardingen

Bent u mantelzorger? Dan is deze avond wat voor u.


12345678
Aanmelden nieuwsbrief