Skip to main content
SVG Image

Nieuwe Cursus Beschikbaar: Basisbeginselen Interpreteren van Ritme-Stroken

7-8-2024 Nieuws
Nieuwe Cursus Beschikbaar: Basisbeginselen Interpreteren van Ritme-Stroken

Koop nu uw tickets voor de cursus Basisbeginselen Interpreteren van Ritme-Stroken.

Door een beroerte sterven er per minuut 2 miljoen hersencellen af als gevolg van zuurstofgebrek, omdat het bloed de hersenen niet kan bereiken. In één op de vijf gevallen worden herseninfarcten veroorzaakt door atriumfibrilleren (AF). Het is de meest voorkomende hartritmestoornis. Wanneer gekeken wordt naar de etiologie van een TIA of herseninfarct, wordt vaak een cardiale oorzaak gevonden. De diagnose kan worden gesteld door de klinische voorgeschiedenis en het onderzoeken van ritmestoornissen.

De Rotterdam Stroke Service organiseert in samenwerking met het Ikazia ziekenhuis een cursus beoordelen en interpreteren van ritme-stroken. Het doel is om aan de hand van het normale ritme-stroken eventuele afwijkingen te kunnen herkennen en interpreteren

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor verpleegkundigen in de CVA revalidatie en op de stroke care unit van het ziekenhuis, die met regelmaat ritme-stroken onder ogen krijgen.

Inhoud
De docent is Maarten van Oort (hartfalenverpleegkundige). Hij neemt de cursisten aan de hand mee in de grondbeginselen van het ECG en ritme-stroken, vervolgens wordt het normale ECG/ritme-stroken besproken en daarna gaat hij in op de diagnose van afwijkingen. Uiteindelijk gaat Maarten met de cursisten aan de slag met oefen ECG’s. Na de cursus ontvangt men een certificaat.

Deze cursus duurt anderhalf uur en wordt gegeven in de ronde toren van het Ikazia ziekenhuis (ruimte 1G) van 18.30 uur tot 20.00 uur. De inloop is om 18.00 uur. Er wordt gezorgd voor broodjes.

Nieuwsgierig geworden? Koop dan hier uw tickets.

Datum:                Donderdag 7 november 2024
Tijd:                     18:30 – 20:00 uur (inloop vanaf 18:00)
Locatie:               Ikazia ziekenhuis Rotterdam

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van de Rotterdam Stroke Service. De kosten per deelnemer bedragen €15,- voor RSS leden en € 25,- voor niet RSS leden. Klik hier om u nu in te schrijven.

Let op! De cursus heeft maximaal plek voor 20 deelnemers.

‹ terug
SVG Image
 

Contact

Dr. Bianca Buijck
Managing Director
Rotterdam Stroke Service
P/A Nieuwe Binnenweg 33, 3014 GB Rotterdam
 

Copyright 2024 Rotterdam Stroke Service