Nieuws

Nieuws en Congressen

Webinar: 'Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas'

Op 25 november 2021 organiseert MEE een gratis webinar: 'Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas'

Webinar:
'Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas'

Jaarlijks worden circa 140.000 mensen, jongeren en ouderen, getroffen door een hersenletsel. Dit heeft vaak grote gevolgen voor het leven van zowel de getroffenen als hun naasten. Welke gevolgen zijn dit? En hoe kun je als professional hen zo goed mogelijk ondersteunen?
Op 25 november 2021 organiseert MEE een gratis webinar, waarin je antwoorden krijgt op deze vragen. Zowel van ervaringsdeskundigen en naasten als ook van professionals, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Na afloop heb je inzicht en handreikingen, die je direct in je eigen beroepspraktijk kunt toepassen.

Programma

15:15 uur

Online inloop
Via deze link kun je inloggen.

15.30 uur

Welkom en opening door Matthijs Wind, dagvoorzitter
 

15:35 uur


 

Interview met Erik Grauwmeijer, MD, PhD revalidatiearts
Erik is gepromoveerd op de lange-termijn-gevolgen van middelzwaar tot ernstig traumatisch hersenletsel. Vanuit wetenschappelijk perspectief geeft hij ons inzicht in de chronische fase van een traumatisch hersenletsel en de effecten daarvan op iemands leven.

15:55 uur


 

De breuk in je levenslijn
We gaan in gesprek met Izaak en Mirjam, beiden getroffen door een niet- aangeboren hersenletsel. Zij nemen je mee in hun eigen verhaal, waar worstelen ze mee, wat heeft het hen gebracht en waar staan ze nu? Welke aandachtspunten vinden zij belangrijk om met jou als professional te delen?

16:15 uur

 

 

Een niet-aangeboren hersenletsel heb je niet alleen
Tineke en Jan hebben allebei een partner met NAH. Waar lopen zij tegenaan, wat lijkt goed te gaan en hoe kun je hen als professional ondersteunen en begeleiden?
Tim’s vader heeft hersenletsel opgelopen, hoe is dat voor een kind om mee te maken? Welke tips willen Tineke, Jan en Tim aan ons meegeven?

16.35 uur
 

 

Niets is wat het lijkt
Aan tafel praten we verder met experts op het gebied van begeleiding en ondersteuning van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, zoals een huisarts, directeur van een patiëntenvereniging en trainer/coach van MEE. Zij delen hun inzichten, kennis en ervaring.

16.55 uur

Afronding en afsluiting door dagvoorzitter, Matthijs Wind
 

17:00 uur Einde